Uw fiscale zaken snel en efficiënt geregeld

Met onze intuïtieve online omgeving

Unit4 Fiscaal Gemak in een notendop

Unit4 Fiscaal Gemak is een fiscale cloudoplossing die gebruikmaakt van de modernste technologieën waarmee elk kantoor – groot of klein – haar klanten optimaal kan bedienen. De software kenmerkt zich door zijn gebruiksvriendelijkheid, het gebruik van begrijpelijke taal en biedt de gebruiker overzicht en inzicht waardoor u altijd grip houdt op uw aangiftepraktijk. Met Unit4 Fiscaal Gemak behandelt u belastingaangiftes sneller, eenvoudiger en online!

U kunt Unit4 Fiscaal Gemak overal ter wereld online benaderen. Zowel thuis als bij de klant, op uw pc of op uw tablet. Updates installeren is niet nodig, u beschikt namelijk automatisch altijd over de meest actuele versie. Met de uitgebreide analyses die u met Unit4 Fiscaal Gemak kunt maken, geeft u elke klant het beste advies.

En zó gaat het in zijn werk

Belastingsoorten

De volgende belastingsoorten zijn beschikbaar in Unit4 Fiscaal Gemak:

 • Aangifte vennootschapsbelasting (A en C)
 • Aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers (W, F, C, M)
 • Aangifte inkomstenbelasting voor particulieren (P, F, C, M)
 • Aangifte omzetbelasting
 • Suppletie aangifte omzetbelasting
 • ICP-opgaaf omzetbelasting
 • Aanvragen, wijzigen en stopzetten van toeslagen
 • Aanvragen van uitstel
 • Servicebericht Aanslag (SBA + SBT)
 • Servicebericht Uitstel
 • Voorlopige aanslag inkomstenbelasting (P, W, C)
 • Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting
 • Aangifte dividendbelasting

De mogelijkheden worden komend jaar nog verder uitgebreid.

Veilig aangiftes indienen en opslaan

U verzendt de aangiftes en toeslagen met een PKI-overheidscertificaat. U heeft geen inloggegevens van klanten nodig. Uw aangiftes worden vanzelfsprekend via een beveiligde verbinding verzonden naar de Belastingdienst. De gegevens zijn veilig online op een virtual private .Net server opgeslagen. Op deze server wordt niets anders dan Unit4 Fiscaal Gemak gehost. De hosting wordt gedaan door de gerenommeerde partij Amazon. Wij hebben de beveiliging met een gerenommeerd bedrijf, dat is gespecialiseerd op het gebied van de beveiliging van servers en applicaties, ingericht op een niveau dat u van een softwareleverancier mag verwachten.

Gemakkelijk de vragen in de aangifte beantwoorden

Gemak dient de mens. Unit4 Fiscaal Gemak ook. Eenvoudige vragen, heldere uitleg, duidelijke stappen en zo min mogelijk klikken, zorgen ervoor dat uw aangiftes nog gemakkelijker worden. U vindt bij ons geen paginalange lijsten met ja/nee-vragen, maar heldere omschrijvingen, die u aanvinkt als ze van toepassing zijn.

Jaarcijfers slechts één keer invullen en deponeren bij de KvK

Vanuit uw administratie of jaarrekeningsoftware kunt u in RGS formaat, CSV, XML of door middel van een grootboekrekeningimportwizard op detailniveau de gegevens importeren in de aangifte of jaarrekening. Als uw administratiesoftware de mogelijkheid biedt om naar CSV te exporteren, maakt u met de grootboekrekeningimportwizard een koppeling met de velden in Fiscaal Gemak. Zo hoeft u nooit meer handmatig een kolommenbalans over te nemen. Na het opstellen van de aangifte exporteert u de ingevulde gegevens naar de jaarrekening, van waar u na het toevoegen van toelichtingen en grondslagen direct uw jaarrekening voor kleine en micro entiteiten via SBR kunt deponeren bij de KvK. U kunt naast de toelichtingen en grondslagen ook diverse kengetalen, grafieken en een activastaat opnemen. Zo legt u gegevens nog slechts één keer vast voor de aangifte en jaarrekening. Dit voorkomt fouten en bespaart veel tijd!

Optimaal middelen

Op de Overzichtspagina Middeling ziet u in één oogopslag wat het beste middelingstijdvak is van alle belastingplichtigen. U kunt de middelingsgegevens ook handmatig verwerken voor nieuwe klanten. In de middelingsmodule worden inkomensgegevens automatisch uit de aangiftes inkomstenbelasting en servicebericht aanslagen opgehaald. De applicatie berekent zelf welk middelingstijdvak optimaal is voor uw klant.

Altijd up-to-date informatie

In het overzichtsscherm ziet u alle aangiftes in één oogopslag. Aangiftes zijn eenvoudig te doorzoeken ongeacht of deze deels zijn ingevuld of al zijn ingediend. U krijgt ook direct inzicht in aanslagen die de Belastingdienst oplegt en of deze afwijken van de door u ingediende aangifte.

De planningspagina’s bieden u inzicht in de aangiftes omzetbelasting en ICP maar ook aangiftes inkomsten- en vennootschapsbelasting die uw kantoor nog moet indienen over een bepaald tijdvak / aangiftejaar. Met één druk op de knop zet u een x-aantal aangiftes klaar om te verwerken met de door u gewenste deadline.

Snel uitstel aanvragen + zicht op uw deadlines

In Unit4 Fiscaal Gemak vraagt u met een paar klikken uitstel aan voor uw klanten. Alles verloopt digitaal via XBRL, snel en eenvoudig. Dat is belangrijk, want vlak voor een deadline is het altijd druk. Met het variabele inleverschema heeft u zowel op gebruikersniveau als op kantoorniveau inzicht in de aangiftes die u nog moet indienen. De gegevens uit het servicebericht uitstel (SBU) worden dagelijks verwerkt op de uitsteloverzichtspagina, zo ziet u bijvoorbeeld ook of een klant buiten Fiscaal Gemak om zijn aangifte heeft ingediend, of het uitstel is verleend en wanneer de fiscus de aangifte uiterlijk verwacht.