Uw fiscale zaken snel en efficiënt geregeld

Met onze intuïtieve online omgeving

Unit4 Fiscaal Gemak in een notendop

Unit4 Fiscaal Gemak is een state-of-the-art toekomstgerichte fiscale cloudoplossing die voor elk kantoor, groot of klein, geschikt is. De software kenmerkt zich door een gemakkelijke bediening, begrijpelijke taal en altijd overzicht. Uw belastingaangiftes: sneller, gemakkelijker en online!

U benadert Unit4 Fiscaal Gemak overal ter wereld online. Zowel thuis als bij de klant. En zowel op uw pc als op uw tablet. U beschikt altijd over de meest actuele versie. Updates installeren is niet nodig. Met Unit4 Fiscaal Gemak maakt u  uitgebreide analyses van uw data. Zo geeft u iedere klant het beste advies

En zó gaat het in zijn werk

Belastingsoorten

De volgende belastingsoorten zijn nu beschikbaar in Unit4 Fiscaal Gemak.

  • Aangifte vennootschapsbelasting
  • Aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers
  • Aangifte inkomstenbelasting voor particulieren (P, C en F)
  • Aangifte omzetbelasting
  • Aanvragen, wijzigen en stopzetten van toeslagen
  • Aanvragen van uitstel
  • ICP-opgaaf omzetbelasting
  • Servicebericht Aanslag (SBA)
  • Voorlopige aanslag inkomstenbelasting
  • Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting

 

Komend jaar wordt nog veel functionaliteit aan de applicatie toegevoegd. Lees hier meer over.

01_belastingsoorten
01_belastingsoorten_vergroot
02_aangiftesindienen_v2
02_aangiftesindienen_vergroot

Veilig aangiftes indienen en opslaan

U verzendt de aangiftes met een PKI-overheidscertificaat of de toeslagaanvragen met een BAPI-certificaat. U heeft geen inloggegevens van klanten nodig. Uw aangiftes worden natuurlijk via een beveiligde verbinding verzonden naar de Belastingdienst. De gegevens zijn veilig online op een virtual private .Net server opgeslagen. Op deze server wordt niets anders dan Unit4 Fiscaal Gemak gehost. De hosting wordt gedaan door de gerenommeerde partij Amazon. We hebben de beveiliging met een gerenommeerd bedrijf, dat is gespecialiseerd op het gebied van de beveiliging van servers en applicaties, ingericht op een niveau dat u van een softwareleverancier mag verwachten.

Gemakkelijk de vragen in de aangifte beantwoorden

Gemak dient de mens. Unit4 Fiscaal Gemak ook. Eenvoudige vragen, heldere uitleg, duidelijke stappen en zo min mogelijk klikken, zorgen ervoor dat uw aangiftes nog gemakkelijker worden. U vindt bij ons geen paginalange lijsten met ja/nee-vragen, maar heldere omschrijvingen, die u aanvinkt als ze van toepassing zijn.

03_gemakkelijke_vragen
03_gemakkelijke_vragen_vergroot
04_ondernemersaangifte
04_ondernemersaangifte_vergroot

Ondernemersaangifte inkomstenbelasting

Bij elke vraag die u invult, wilt u overzicht. Bij een ondernemersaangifte inkomstenbelasting is dat extra belangrijk. Daarom tonen we de balans zoals het moet: in één scherm. Ook andere ondernemersvragen worden logisch geclusterd. Alles voor uw gemak!

Optimaal middelen

In Unit4 Fiscaal Gemak rekent u op een eenvoudige wijze uit over welke jaren u het beste een middelingsverzoek kunt indienen. In de middelingsmodule worden inkomens automatisch uit de aangiftes inkomstenbelasting gehaald, waarna de applicatie zelf berekent welk middelingstijdvak optimaal is voor uw klant.

05_optimaalmiddelen
05_optimaalmiddelen_vergroot
06_altijd_uptodate_2
06_altijd_uptodate_vergroot

Altijd up-to-date informatie

In het overzichtsscherm ziet u alle aangiftes in één oogopslag. U zoekt eenvoudig in de aangiftes. Of ze nu maar deels zijn ingevuld of al zijn ingediend, maakt niet uit. U krijgt ook direct inzicht in aanslagen die de Belastingdienst oplegt.

Snel uitstel aanvragen

In Unit4 Fiscaal Gemak vraagt u met een paar klikken uitstel aan voor uw klanten. Alles digitaal via XBRL. Dat gaat snel en gemakkelijk. Dat is belangrijk, want vlak voor een deadline is het altijd druk.

07_snel_uitstel
07_snel_uitstel_vergroot

Van aangifte naar advies

Geef elke klant het beste advies door de uitgebreide analysemogelijkheden.