Nieuws

Juni 2017 release: nieuw dashboard, werkvoorraad, SBU, middelingsoverzichtspagina, favorieten

Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de nieuwe mogelijkheden die sinds de release van 12 juni 2017 beschikbaar zijn.

De belangrijkste nieuwe functionaliteiten die in de applicatie beschikbaar zijn gekomen:

  • Dashboard

De lay-out en de mogelijkheden op het dashboard zijn aangepast. U kunt door deze aanpassing de getoonde informatie veel beter naar eigen inzicht inrichten.

  • Favorieten

Als u verschillende overzichten helemaal naar eigen inzicht hebt ingericht, dus verschillende selecties hebt aangebracht, dan moest u deze actie steeds weer herhalen bij het heropenen van het overzicht. In deze versie bieden we de mogelijkheid om de inrichting van de configuratie op te slaan en later weer te selecteren. De opgeslagen favoriete filters worden tevens getoond op het dashboard.

  • werkvoorraad

Binnen de inrichting kunt u nu twee nieuwe velden toevoegen: Verantwoordelijke en initiële behandelaar. Door deze aanpassing en de mogelijkheid om bij een aangifte en/of een aanslag een toegewezen medewerker aan de betreffende aangifte te koppelen kunt u, nog veel beter dan in het verleden, de controle op de te verwerken aangiftes en aanslagen beheren.

  • Servicebericht uitstel

De berichten die dagelijks door de Belastingdienst/CvU worden aangeboden, worden nu voor alle kantoren met een eigen PKI-certificaat in Unit4 Fiscaal Gemak ingelezen en verwerkt in de database. Op de uitsteloverzichtspagina wordt nu zichtbaar gemaakt wat er volgens Fiscaal Gemak is ingediend (het blauwe vinkje) en wat er volgens de CvU is ingediend (het groene vinkje).

  • Verbeteringen aan de detailpagina’s van aangiftes

De lay-out van de aangiftedetailpagina is sterk verbeterd. U heeft nu meer opties om het verloop van de aangifte in te zien en opmerkingen bij het logboek te plaatsen

  • Middelingsoverzicht

In deze versie is dit nieuwe overzicht onder ‘cliënten’ toegevoegd waar u de applicatie een berekening kunt laten maken bij welke belastingplichtige een middelingsvoordeel te behalen is.

  • Overige wijzigingen

Lees voor een compleet overzicht van deze wijzigingen hoofdstuk 11 in de handleiding of open de Wijzigingsbrief