Uw fiscale zaken snel en efficiënt geregeld

Met onze intuïtieve online omgeving

Unit4 Fiscaal Gemak in een notendop

Unit4 Fiscaal Gemak is een state-of-the-art toekomstgerichte fiscale cloudoplossing die voor elk kantoor, groot of klein, geschikt is. De software kenmerkt zich door een gemakkelijke bediening, begrijpelijke taal en altijd overzicht. Uw belastingaangiftes: sneller, gemakkelijker en online!

U benadert Unit4 Fiscaal Gemak overal ter wereld online. Zowel thuis als bij de klant. En zowel op uw pc als op uw tablet. U beschikt altijd over de meest actuele versie. Updates installeren is niet nodig. Met Unit4 Fiscaal Gemak maakt u uitgebreide analyses van uw data. Zo geeft u iedere klant het beste advies

En zó gaat het in zijn werk

Belastingsoorten

De volgende belastingsoorten zijn nu beschikbaar in Unit4 Fiscaal Gemak.

 • Aangifte vennootschapsbelasting
 • Aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers (W, F, C, M)
 • Aangifte inkomstenbelasting voor particulieren (P, F, C, M)
 • Aangifte omzetbelasting
 • Aanvragen, wijzigen en stopzetten van toeslagen
 • Aanvragen van uitstel
 • ICP-opgaaf omzetbelasting
 • Servicebericht Aanslag (SBA + SBT)
 • Servicebericht Uitstel
 • Voorlopige aanslag inkomstenbelasting (P, W, C)
 • Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting
 • Aangifte dividendbelasting

De mogelijkheden worden komend jaar nog verder uitgebreid. Welke belastingsoorten kunt u nog verwachten?

Veilig aangiftes indienen en opslaan

U verzendt de aangiftes en toeslagen met een PKI-overheidscertificaat. U heeft geen inloggegevens van klanten nodig. Uw aangiftes worden natuurlijk via een beveiligde verbinding verzonden naar de Belastingdienst. De gegevens zijn veilig online op een virtual private .Net server opgeslagen. Op deze server wordt niets anders dan Unit4 Fiscaal Gemak gehost. De hosting wordt gedaan door de gerenommeerde partij Amazon. We hebben de beveiliging met een gerenommeerd bedrijf, dat is gespecialiseerd op het gebied van de beveiliging van servers en applicaties, ingericht op een niveau dat u van een softwareleverancier mag verwachten.

Gemakkelijk de vragen in de aangifte beantwoorden

Gemak dient de mens. Unit4 Fiscaal Gemak ook. Eenvoudige vragen, heldere uitleg, duidelijke stappen en zo min mogelijk klikken, zorgen ervoor dat uw aangiftes nog gemakkelijker worden. U vindt bij ons geen paginalange lijsten met ja/nee-vragen, maar heldere omschrijvingen, die u aanvinkt als ze van toepassing zijn.

Jaarcijfers slechts één keer invullen

Vanuit uw administratie of jaarrekeningsoftware kunt u in RGS formaat, CSV, XML of middels een grootboekrekeningimportschema op detailniveau de gegevens importeren in de aangifte. Na het opstellen van de aangifte exporteert u de ingevulde gegevens naar de jaarrekening, alwaar u nu het toevoegen van toelichtingen en grondslagen direct uw jaarrekening middels SBR kunt deponeren bij de KvK.

Optimaal middelen

In Unit4 Fiscaal Gemak rekent u op een eenvoudige wijze uit over welke jaren u het beste een middelingsverzoek kunt indienen. In de middelingsmodule worden inkomensgegevens automatisch uit de aangiftes inkomstenbelasting en servicebericht aanslagen opgehaald, waarna de applicatie zelf berekent welk middelingstijdvak optimaal is voor uw klant.

Altijd up-to-date informatie

In het overzichtsscherm ziet u alle aangiftes in één oogopslag. U zoekt eenvoudig in de aangiftes. Of ze nu maar deels zijn ingevuld of al zijn ingediend, maakt niet uit. U krijgt ook direct inzicht in aanslagen die de Belastingdienst oplegt en of deze afwijken van de door u ingediende aangifte.

De planningspagina biedt u inzicht in de aangiftes omzetbelasting en ICP die uw kantoor nog moet indienen over een bepaald tijdvak. Met één druk op de knop zet u een x-aantal aangiftes klaar om te verwerken met de door u gewenste deadline.

Snel uitstel aanvragen + inzicht op uw deadlines

In Unit4 Fiscaal Gemak vraagt u met een paar klikken uitstel aan voor uw klanten. Alles digitaal via XBRL. Dat gaat snel en gemakkelijk. Dat is belangrijk, want vlak voor een deadline is het altijd druk. Middels het variabele inleverschema heeft u zowel op gebruikersniveau als op kantoorniveau inzicht in de aangiftes die u nog moet indienen. De gegevens uit het servicebericht uitstel (SBU) worden dagelijks verwerkt op de uitsteloverzichtspagina, zo ziet u bijvoorbeeld ook of een klant buiten Fiscaal Gemak om zijn aangifte heeft ingediend, of het uitstel is verleend en wanneer de fiscus de aangifte uiterlijk verwacht.

Van aangifte naar advies

Geef elke klant het beste advies door de uitgebreide analysemogelijkheden