Nieuws

November 2018 update, VIA-scan app, Veilig e-mailen + jaarwerk

Een nieuwe versie van Unit4 Fiscaal Gemak is voor u beschikbaar gesteld. In deze nieuwsbrief leest u de belangrijkste wijzigingen. Lees voor een compleet overzicht van deze wijzigingen hoofdstuk 12 in de handleiding (onderaan in het dashboard) en de bijbehorende paragrafen.Tevens is er op de informatiepagina een volledige wijzigingsbrief opgenomen.

Voorlopige aangiftes en toeslagen 2019 beschikbaar

U kunt vanaf nu de voorlopige aangifte Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting voor het belastingjaar 2019 opstellen en indienen bij de Belastingdienst
Dit geldt ook voor de Toeslagen 2019.

Veilige manier verzenden fiscale rapporten

Veilige manier verzenden fiscale rapporten
Als u niet werkt met portalen worden de fiscale rapporten veelal via het reguliere mailverkeer verzonden naar de belastingplichtigen. Volgens de geldende AVG-regels is dit niet meer aan te raden zonder versleuteling.
Om toch de communicatie met de belastingplichtigen in dit kader niet helemaal uit te schakelen hebben we een beveiligde manier van e-mailen ontwikkeld. U kunt uw cliënt vanaf heden een beveiligde link naar het rapport van de aangifte / jaarrekening sturen. Uw cliënt kan het rapport alleen downloaden na het ingeven van de laatste vier cijfers van het BSN of RSIN.
De e-mail die verzonden wordt naar uw cliënt kunt u vanaf heden middels een e-mailtemplate vormgeven.
Om de optie volledig in al zijn functionaliteit te benutten, adviseren wij u de informatie in de wijzigingsbrief te lezen.

VIA app

Om het invoeren van de activatiecode voor de VIA- en SBT-machtigingen te vergemakkelijken hebben we een APP voor uw telefoonontwikkeld. Deze kunt u downloaden via de APP-store en Google-playstore.
Na het installeren en activeren van de app kunt de QR-code inscannen welke op de brief van de Belastingdienst staat vermeld. Na deze actie wordt de betreffende code direct en automatisch doorgestuurd naar de Belastingdienst voor verdere controle en activatie

Overige wijzigingen

• 2-factor uitbreidingen, waaronder vertrouwen eigen PC
• Export mutaties fiscale eenheid + link naar FE vanaf cliëntkaart
• Forse uitbreiding keuzemogelijkheden import jaarcijfers
• Functionele uitbreiding grootboekimportschema t.b.v. matching specificatieregels vorige jaren.
• SBU en SBA XBRL downloadknop gemaakt
• Uitbreiding uitstel en planningspagina met initiële behandelaar en verantwoordelijke
• Regels verwijderen voor elke specificatie mogelijk

Op het Klantportaal vindt u nog veel meer meest gestelde vragen. Kijk dus vooral op het Klantportaal als u onderwerpen mist..