Nieuws

Succesvolle nieuwe release april 2016

Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de nieuwe mogelijkheden die sinds de release van 18 april beschikbaar zijn.

De belangrijkste nieuwe functionaliteiten die in de applicatie beschikbaar zijn gekomen:

  • Aangiftes OB en ICP in bulk aanmaken en monitoren

Vanaf deze versie kunt u alle (nog niet aangemaakte) aangiftes omzetbelasting of ICP voor een bepaalde maand of kwartaal in een keer aanmaken, als u daar de rechten voor heeft. Ook is een monitor beschikbaar waarmee u heel duidelijk ziet, voor welke ondernemingen u de aangifte nog moet invullen of nog moet indienen bij de Belastingdienst.

  • M-biljet

In deze versie is het mogelijk om het M-biljet 2015, dus voor emigrerende of migrerende belastingplichtigen, te verwerken en elektronisch in te dienen bij de Belastingdienst.

  • Uitbreiding cliëntenkaart

U kunt nu het btw-nummer voor de fiscale eenheid ingeven. Ook zijn velden opgenomen om de planning van de aangifte Omzetbelasting en ICP beter te monitoren.

  • Voetregel toevoegen in rapportage

In de templates is het nu mogelijk om een voetnoot te specificeren. U kunt per onderdeel van het rapport bepalen of deze daarbinnen moet worden opgenomen. Ook zijn veel aanpassingen doorgevoerd voor opstellingen van bedragen, tekstuele oneffenheden en telstrepen.

NB: als u werkt met templates kan het zijn dat aanpassingen hierin niet zijn meegenomen. Wij raden u aan om wijzigingen eventueel over te nemen van de standaard-template van Unit4 Fiscaal Gemak, of de bestaande kantoor-template resetten.

Extra knop met informatie in Unit4 Fiscaal Gemak

Nogmaals wijzen we u op het bestaan van de informatiepagina. In de sidebar is een extra knop opgenomen (zie: “?”). Als u op deze knop klikt, wordt in een nieuw tabblad extra informatie getoond. U ziet een selectie van de meest gestelde vragen met de bijbehorende antwoorden, alle eerder gepubliceerd webinars, verschillende instructievideo’s en een sectie die mededelingen van de Belastingdienst toont.