Reeds opgeleverd en een greep uit de plannen

Jaarrekening en KvK-depot

Met de release van de module ‘Jaarrekening’ kunt u de jaarstukken uit de fiscale winstaangifte en VPB-aangifte exporteren naar de jaarstukken op de cliëntkaart en aldaar voorzien van grondslagen en toelichtingen om zo eenvoudig en efficiënt een jaarrekening op te stellen. Buiten de tekstuele toelichtingen kunt u ook diverse kengetallen opnemen en een activastaat tonen in het verslag.
Omdat de Kamer van Koophandel met ingang van 1 januari 2017 de publicatiestukken elektronisch wil ontvangen, is het vanaf de het eerste kwartaal 2017 ook mogelijk voor kleine en micro-entiteiten de benodigde bestanden in te dienen bij de Kamer van Koophandel.

Gemakkelijke gegevensuitwisseling jaarcijfers tussen administratiesoftware en Fiscaal Gemak

Fiscaal Gemak beschikt reeds over een RGS-import. Hierdoor kunt u op detailniveau informatie vanuit uw administratie of jaarrekeningsoftware importeren in uw aangifte of jaarrekening.

Het eerste kwartaal 2017 wordt een import op basis van een standaard grootboekrekeningschema mogelijk gemaakt. Wanneer uw administratiesoftware dus kan exporteren naar csv, dan kunt u een grootboeknummerkoppeling leggen met de velden in Fiscaal Gemak en hoeft u nooit meer een kolommenbalans handmatig over te zetten naar Fiscaal Gemak.

Optimaal adviseren van klanten

In Unit4 Fiscaal Gemak worden de mogelijkheden tot adviseren verder uitgebreid. U kunt op een eenvoudige wijze uitgebreide analyses uitvoeren op uw data. Dit kan per klant, maar ook over al uw klanten heen. Of het nu een kleine klant of een grote klant is, elke klant geeft u straks eenvoudig het beste advies.

Efficiënt werken door koppelingen met relevante software

Unit4 Fiscaal Gemak heeft diverse koppelingen met klantportalen zoals Unit4 Online Samenwerken en externe pakketten zoals Pinkweb en Creaim.

Koppelingen met CRM software zoals Radar en Innolan Alure zijn aanwezig. Door ons generiek koppelvlak kunnen derde partijen gemakkelijk koppelen met onze software.

Door bovenstaande koppelingen hoeft u uw gegevens slechts op één plaats vast te leggen, dit voorkomt fouten.

Koppelingen met Unit4 Software en derde partijen zoals Exact Online zal in de toekomst alleen nog maar verder worden uitgebreid, zodat u geen dubbel werk heeft.

Overzichtelijke rapportage

Binnenkort biedt Unit4 Fiscaal Gemak overzichtelijke rapportages die u zelf personaliseert. Zo kunt u uw eigen logo in het rapport opnemen, het lettertype aanpassen en de voorbrief tekstueel aanpassen aan uw wensen. Op die manier geeft u uw klanten een professioneel rapport.

Reeds uitgeleverd.

Algemene uitbreidingen

Komende kwartalen wordt Unit4 Fiscaal Gemak verder uitgebreid zodat de applicatie nog meer geschikt is voor zowel kleine, middelgrote als grote kantoren. Huidige gebruikers van Unit4 Fiscaal worden dan optimaal bediend. Om dit te realiseren worden onder andere de volgende onderdelen van de applicatie verbeterd:

 • Structuur van gebruikers rechten en rollen (uitgeleverd)
 • De vastlegging van handelingen in de applicatie door gebruikers  (uitgeleverd)
 • Het gemakkelijk beheren van uitstel en SBA’s voor grote aantallen cliënten (uitgeleverd)
 • Mogelijkheid tot het plannen van taken in de tijd (uitgeleverd)
 • KvK deponering micro en kleine entiteiten (uitgeleverd)
 • Importeren vanuit administratiesoftware o.b.v. persoonlijk grootboekrekeningimportschema (uitgeleverd)
 • Aangifte dividendbelasting (uitgeleverd)

Uitlevering per november 2017

 • Jaarwerk VA IB, VA VPB en Toeslagen 2018
 • Jaarwerk Machtigingen en SBA’s 2018
 • Het kunnen wisselen van biljettype in de inkomstenbelasting
 • Uitsteloverzichtpagina en uitstelinleverschema kunnen exporteren naar Excel
 • Massaal kunnen bewerken van generieke cliëntvelden van geselecteerde cliënten
 • Koppeling met Unit4 Documentmanager

Blijf op de hoogte

Dit zijn slechts enkele van de uitbreidingen die we voor komend jaar gepland hebben. Of u nu werkt bij een klein, middelgroot of groot kantoor, Unit4 Fiscaal Gemak past ook bij uw organisatie. Op de hoogte blijven? Houdt deze website in de gaten of meld u aan voor de nieuwsbrief.

Antwoord op uw vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Op deze website vindt u al veel antwoorden, alle andere vragen beantwoorden we graag hieronder.

Vanaf wanneer is het mogelijk om over te stappen van Unit4 Fiscaal naar Unit4 Fiscaal Gemak?

U kunt reeds volledig geautomatiseerd overstappen naar Unit4 Fiscaal gemak. Neem contact op met Inside Sales (+31 (0) 88 247 1555) om uw overstap in te plannen.

Tot wanneer kan ik met Unit4 Fiscaal blijven werken?

In de module van Unit4 Fiscaal wordt de wet- en regelgeving van 2016 nog verwerkt. Primaccount FiscaalManager wordt niet meer ondersteund. Uiteraard kunt u van de reeds ontwikkelde fiscale jaren gewoon gebruik blijven maken.

Is de software van Unit4 Fiscaal Gemak veilig te gebruiken, ondanks dat de data online staan?

Ja. De data zijn online op een virtual private .Net server opgeslagen. Op deze server wordt niets anders dan Unit4 Fiscaal Gemak gehost. De hosting wordt gedaan door de gerenommeerde partij Amazon. Wij nemen de beveiliging van de server en de software natuurlijk zeer serieus. We hebben de beveiliging met een gerenommeerd bedrijf, dat is gespecialiseerd op het gebied van de beveiliging van servers en applicaties, ingericht op een niveau dat u van een softwareleverancier mag verwachten.

Is uw vraag nog niet beantwoord? Neem contact op met uw accountmanager bij Unit4 , Primaccount of Fiscaal Gemak.

Meer over Unit4 Fiscaal Gemak