Unit4 en Fiscaal Gemak sluiten een exclusieve samenwerking

Unit4 introduceert fiscale cloud software ter ondersteuning van fiscale aangifte- en advieswerkzaamheden bij zowel kleine, middelgrote als grote accountants- en administratiekantoren. Kenmerkend van de software is het gebruiksgemak in combinatie met uitgebreide analyse- en adviesmogelijkheden. Unit4 Fiscaal Gemak is ontstaan uit een exclusieve samenwerking tussen Unit4 Accountancy en JSKS Software-ontwikkeling.

Unit4 Fiscaal Gemak wordt vanuit een gecertificeerd datacenter beschikbaar gesteld. De cloud software is intuïtief in gebruik en werkt naadloos samen met andere Unit4-software. Daarnaast biedt Unit4 koppelfaciliteiten voor externe applicaties aan.

De accountancymarkt verwacht dat de nieuwe generatie software vanuit de cloud beschikbaar is. Met het oog hierop is JSKS Software-ontwikkeling twee jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van fiscale software in de cloud. Ruim 1.000 kantoren werken met deze software ‘Fiscaal Gemak’.

De exclusieve samenwerking met JSKS Software-ontwikkeling past in de strategie van Unit4 om te transformeren naar een op de cloud gefocust bedrijf dat software maakt voor organisaties waarin de mens centraal staat.

Wat betreft softwareontwikkeling ligt de nadruk op gebruiksgemak gecombineerd met uitgebreide functionaliteiten, device onafhankelijk gebruik en beschikbaarheid in de cloud. Unit4 Fiscaal Gemak voldoet aan deze criteria.

Herman de Jonge, directeur Unit4 Accountancy: “We zijn blij met de samenwerking met JSKS Software-ontwikkeling. Ze bieden een unieke combinatie van fiscale kennis en expertise in het ontwikkelen van cloudapplicaties. Met Unit4 Fiscaal Gemak kunnen we de volledige markt een fiscale cloudapplicatie bieden die gebruiksvriendelijk en functioneel rijk is en daarnaast integreert met onze overige accountancysoftware. De samenwerking met JSKS Software-ontwikkeling past goed in onze strategie om al onze accountancysoftware vanuit de cloud aan te bieden.”

Ruud van der Kruk, partner JSKS Software-ontwikkeling: “Unit4 is een ideale partij om mee samen te werken vanwege de diepgaande kennis van de accountancymarkt en de behoeften van de gebruikers. We zijn verheugd dat wij samen met Unit4 een toekomstgerichte fiscale cloudoplossing kunnen ontwikkelen die voor elk kantoor – groot of klein – geschikt is. De fiscale software krijgt frequente updates vanuit gewijzigde wet- en regelgeving. Onze klanten ervaren het als groot voordeel dat het updaten centraal gebeurt en dat zij hier geen omkijken naar hebben.”

Unit4 Fiscaal Gemak in een notendop

icon_check

Up-to-date

Unit4 Fiscaal Gemak is fiscale software in de cloud. De nieuwste wet- en regelgeving is direct beschikbaar. De applicatie is daardoor altijd up-to-date: u hoeft nooit meer software opnieuw te installeren.

icon_clock

Snel en efficiënt

Niet teveel klikken. U gaat eenvoudig en snel door de aangifte. Unit4 Fiscaal Gemak biedt software die uitblinkt in gebruiksgemak. Zeer geschikt voor kleine en grote kantoren.

icon_pig

Uitgebreide analyses

Unit4 Fiscaal Gemak maakt het eenvoudig mogelijk om uitgebreide analyses te doen van de data in uw aangiftes. Zo geeft u iedere klant gemakkelijk het beste advies. Of het nu een grote of kleine klant is.

Van beter naar best?

Met Unit4 Fiscaal Gemak komt het voor elkaar

Reeds opgeleverd en een greep uit de plannen

aangifte biljetten

Jaarrekening en KvK-depot

Met de release van de module ‘Jaarrekening’ kunt u de jaarstukken uit de fiscale winstaangifte en VPB-aangifte exporteren naar de jaarstukken op de cliëntkaart en aldaar voorzien van grondslagen en toelichtingen om zo eenvoudig en efficiënt een jaarrekening op te stellen. Buiten de tekstuele toelichtingen kunt u ook diverse kengetallen opnemen en een activastaat tonen in het verslag.
Omdat de Kamer van Koophandel met ingang van 1 januari 2017 de publicatiestukken elektronisch wil ontvangen, is het vanaf de het eerste kwartaal 2017 ook mogelijk voor kleine en micro-entiteiten de benodigde bestanden in te dienen bij de Kamer van Koophandel.

Gemakkelijke gegevensuitwisseling jaarcijfers tussen administratiesoftware en Fiscaal Gemak

Fiscaal Gemak beschikt reeds over een RGS-import. Hierdoor kunt u op detailniveau informatie vanuit uw administratie of jaarrekeningsoftware importeren in uw aangifte of jaarrekening.

Het eerste kwartaal 2017 wordt een import op basis van een standaard grootboekrekeningschema mogelijk gemaakt. Wanneer uw administratiesoftware dus kan exporteren naar csv, dan kunt u een grootboeknummerkoppeling leggen met de velden in Fiscaal Gemak en hoeft u nooit meer een kolommenbalans handmatig over te zetten naar Fiscaal Gemak.

complexe aangiftes
adviseren

Optimaal adviseren van klanten

In Unit4 Fiscaal Gemak worden de mogelijkheden tot adviseren verder uitgebreid. U kunt op een eenvoudige wijze uitgebreide analyses uitvoeren op uw data. Dit kan per klant, maar ook over al uw klanten heen. Of het nu een kleine klant of een grote klant is, elke klant geeft u straks eenvoudig het beste advies.

Efficiënt werken door koppelingen met relevante software

Unit4 Fiscaal Gemak heeft diverse koppelingen met klantportalen zoals Unit4 Online Samenwerken en externe pakketten zoals Pinkweb en Creaim.

Koppelingen met CRM software zoals Radar en Innolan Alure zijn aanwezig. Door ons generiek koppelvlak kunnen derde partijen gemakkelijk koppelen met onze software.

Door bovenstaande koppelingen hoeft u uw gegevens slechts op één plaats vast te leggen, dit voorkomt fouten.

Koppelingen met Unit4 Software en derde partijen zoals Exact Online zal in de toekomst alleen nog maar verder worden uitgebreid, zodat u geen dubbel werk heeft.

koppeling met andere pakketten
rapportage

Overzichtelijke rapportage

Binnenkort biedt Unit4 Fiscaal Gemak overzichtelijke rapportages die u zelf personaliseert. Zo kunt u uw eigen logo in het rapport opnemen, het lettertype aanpassen en de voorbrief tekstueel aanpassen aan uw wensen. Op die manier geeft u uw klanten een professioneel rapport.

Reeds uitgeleverd.

Algemene uitbreidingen

Komende kwartalen wordt Unit4 Fiscaal Gemak verder uitgebreid zodat de applicatie nog meer geschikt is voor zowel kleine, middelgrote als grote kantoren. Huidige gebruikers van Unit4 Fiscaal worden dan optimaal bediend. Om dit te realiseren worden onder andere de volgende onderdelen van de applicatie verbeterd:

 • Structuur van gebruikers rechten en rollen (uitgeleverd)
 • De vastlegging van handelingen in de applicatie door gebruikers  (uitgeleverd)
 • Het gemakkelijk beheren van uitstel en SBA’s voor grote aantallen cliënten (uitgeleverd)
 • Mogelijkheid tot het plannen van taken in de tijd (uitgeleverd)
 • KvK deponering micro en kleine entiteiten (uitgeleverd)
 • Importeren vanuit administratiesoftware o.b.v. persoonlijk grootboekrekeningimportschema (uitgeleverd)
 • Aangifte dividendbelasting (uitgeleverd)
algemeen

Uitlevering per november 2017

 • Jaarwerk VA IB, VA VPB en Toeslagen 2018
 • Jaarwerk Machtigingen en SBA’s 2018
 • Het kunnen wisselen van biljettype in de inkomstenbelasting
 • Uitsteloverzichtpagina en uitstelinleverschema kunnen exporteren naar Excel
 • Massaal kunnen bewerken van generieke cliëntvelden van geselecteerde cliënten
 • Koppeling met Unit4 Documentmanager

Blijf op de hoogte

Dit zijn slechts enkele van de uitbreidingen die we voor komend jaar gepland hebben. Of u nu werkt bij een klein, middelgroot of groot kantoor, Unit4 Fiscaal Gemak past ook bij uw organisatie. Op de hoogte blijven? Houdt deze website in de gaten of meld u aan voor de nieuwsbrief.

Antwoord op uw vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft. Op deze website vindt u al veel antwoorden, alle andere vragen beantwoorden we graag hieronder.

Vanaf wanneer is het mogelijk om over te stappen van Unit4 Fiscaal naar Unit4 Fiscaal Gemak?

U kunt reeds volledig geautomatiseerd overstappen naar Unit4 Fiscaal gemak. Neem contact op met Inside Sales (+31 (0) 88 247 1555) om uw overstap in te plannen.

Tot wanneer kan ik met Unit4 Fiscaal blijven werken?

In de module van Unit4 Fiscaal wordt de wet- en regelgeving van 2016 nog verwerkt. Primaccount FiscaalManager wordt niet meer ondersteund. Uiteraard kunt u van de reeds ontwikkelde fiscale jaren gewoon gebruik blijven maken.

Is de software van Unit4 Fiscaal Gemak veilig te gebruiken, ondanks dat de data online staan?

Ja. De data zijn online op een virtual private .Net server opgeslagen. Op deze server wordt niets anders dan Unit4 Fiscaal Gemak gehost. De hosting wordt gedaan door de gerenommeerde partij Amazon. Wij nemen de beveiliging van de server en de software natuurlijk zeer serieus. We hebben de beveiliging met een gerenommeerd bedrijf, dat is gespecialiseerd op het gebied van de beveiliging van servers en applicaties, ingericht op een niveau dat u van een softwareleverancier mag verwachten.

Is uw vraag nog niet beantwoord? Neem contact op met uw accountmanager bij Unit4 , Primaccount of Fiscaal Gemak.

Meer over Unit4 Fiscaal Gemak